Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)88-0180500

Het nieuwe werken

Het Nieuwe Werken is een andere wijze van werken en samenwerken, ondersteund door de laatste technologie. In Het Nieuwe Werken is plaats en tijd minder van belang. Steeds meer organisaties kijken verder en merken dat een hogere productiviteit niet per se op kantoor hoeft te worden gerealiseerd. Daarnaast is de aard van het werk veranderd.

Routinematige handelingen zijn geautomatiseerd en de tijd waarin wij leven, vraagt gewoon om meer ad hoc inspanning. Dit leidt tot meer dynamiek in een organisatie. Om te overleven moeten we daarom wel flexibeler werken. Telecommunicatie verandert met de dag. Balans in de verhouding werk en prive, leidt tevens tot een hogere werknemerstevredenheid, zo is gebleken.

Werkt het ook voor u?

1. Kostenverlaging. Een werkplek kost gemiddeld $8.100,- per jaar (1). Een thuiswerkplek slechts $1.400,- per jaar. Dat scheelt u direct in uw exploitatie.
2. Productiviteitsverhoging. Uw medewerkers staan niet langer in de file, maar werken vanaf thuis als de rest van het land stilstaat. Het wekelijkse overleg kan voortaan via Conference-calling. U kweekt tevredenheid bij uw medewerkers.
3. Duurzaamheid. U draagt bij aan een beter milieu wanneer uw medewerkers niet altijd naar kantoor hoeven te komen. Minder kilometers, minder uitstoot, minder bouwen. "Met de huidige communicatiemogelijkheden zijn tijd- en plaatsonafhankelijk werken binnen ieders bereik. Files verdwijnen als sneeuw voor de zon als we zelf onze werktijden kunnen indelen. Het ontmoeten van collega's of klanten is met de huidige communicatiemiddelen een fluitje van een cent". Rob Vinke, Universiteit van Nyenrode